Sıkça Sorulan Sorular

Sürecimiz Bilgilendirme-Ödeme-Uygulama-Sonuç olmak üzere 4 aşamadan oluşur. Öncelikle hem sağlık hem de beslenme tarzınız ile ilgili ayrıntılı bir beslenme formu gönderiyorum. Bilgileriniz dahilinde beslenme programınızı tamamen bireysel oluşturarak online şekilde (WhatsApp, Diyetseninle mobil uygulaması, e-mail) size iletiyorum ve sürecimiz başlamış oluyor. Diyet süresi boyunca WhatsApp üzerinden istediklerinizi her zaman sorabilirsiniz. Her hafta kilo kontrolü ve liste güncellemesi ile beraber hedef yolunda, sıkı iletişim halinde ilerliyoruz.

Listeler tamamen kişiye özel planlanır. Bu nedenle liste paylaşımı yapılmamaktadır. Liste, kişinin sağlık durumu, kan tahlilleri, sevdiği/sevmediği tüm besinler, yaşam alışkanlıkları gibi birçok faktör göz önüne alınarak planlanmaktardır. Herhangi bir listenin örnek olarak paylaşılması doğru değildir.

Genel olarak bakıldığında ayda 4 – 6 kg ağırlık kaybı idealdir. Tamamen kişiden kişiye değişen bir durumdur. Sormanız gereken soru “bir ayda kaç kilo verilir?” değil, “bir ayda kaç kilo vermeliyim?” olmalıdır. Çünkü önemli olan tartıda gördüğünüz rakamlardan çok kilo kaybının kastan değil, yağdan gerçekleşiyor olmasıdır.

Lezzetli, doyurucu ve sağlıklı tariflerin olduğu listeler ile ilerlemekteyiz. Listeyi tamamen bireysel oluşturduğum için danışanımın istekleri ve ulaşabileceği tüm besinleri göz önüne alarak liste planlaması yapmaktayım.

Doğumun ertesi günü beslenme programına başlanabilir, Emziren anneler ile sürecimizin adı ‘diyet’ değil ‘sağlıklı beslenme düzeni’ oluşturmaktır. Öncelikli amacımız bebeğinizin ve sizin ihtiyaçlarınızı tam, dengeli ve sağlıklı bir şekilde karşılayabilmek, anne sütünüzün miktarını arttırmak olacaktır. Bunlar ile beraber anneye uygun bir planlama ile beraber kilo kaybını da hedeflemekteyiz.

Diyet listesi, emziren annenin ve bebeğin ihtiyacına göre hazırlanacağından sütün kalitesi ve miktarı olumsuz etkilenmez. Aksine sağlıklı beslenme düzeni, size ve sütünüze pozitif olarak yansır. Danışanlarım ile beraber emzirme döneminde sıkça yapılan beslenme hatalarının yani ‘doğru bilinen yanlışlar’ ın da önüne geçerek ‘Mutlu Anne, Mutlu Bebek’ mottomuz ile şahane bir süreç geçirmiş oluyoruz.

Kişinin özel durumuna, ihtiyaçlarına, bebeğin ayına ve sütteki değişimlere göre hazırlanan, sık öğünlerin olduğu bir beslenme programı olmalıdır

Her dönemde olduğu gibi emzirme döneminde de sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Düzenli, yeterli ve dengeli öğünler ile çeşitli beslenerek, bebeğinizin hem bedensel hem de zihinsel gelişimine destek olabilirsiniz. Aksi takdirde, kendinizi şişkin,halsiz hissedebilir, bazı vitamin-mineral eksiklikleri ile karşılaşabilir, hatta sütünüzde azalma yaşayabilirsiniz. Bu süreçte sütünüzü artırmanın en kolay yolu bol sıvı içmektir. Süt miktarını arttırmak için annelerin gereksiz besin tüketiminden kaçınması gerekmektedir. Kaliteli bir uyku, stres ve kaygıdan uzak durmak ve bol sıvı içerikli besinlerin de olduğu bir sistem ile süt miktarı ve kalitesi artacaktır.

Gebeliğin başladığı haftadan itibaren başlangıç yapılabilir. Yaşamın her döneminde olduğu gibi gebelik sürecinde de sağlıklı beslenme çok önemli. Bebeğin anne karnındaki gelişim ayına/haftasına göre, annenin beslenmesini düzenleyerek ve sıkı iletişimde yürüttüğümüz bir süreç anne ve bebeği oluşabilecek tüm risklerden korur. Gereğinden az veya gereğinden çok fazla ağırlık kazanmak; erken doğum ve düşük doğum ağırlığı riskini de arttırmaktadır.

İdeal kilonuzun üzerinde gebe kaldıysanız bebeğin anne karnındaki gelişim ayına/haftasına göre ve annenin ihtiyaçlarına uygun bir beslenme programı ile uzman kontrolünde güvenli bir şekilde kilo verebilirsiniz. Bebeğin kilo alma dönemi hamileliğin son üç ayında yoğunlaşır ve bundan önceki dönemde annenin de bebeğin de ihtiyacı olan şey besin değeri yüksek, gıda çeşitliliği bakımından zengin, sağlıklı bir diyet planıdır.

Sağlıklı beslenme planının anneye veya bebeğe yansıyacak negatif bir etkisi olmaz. Gebelikte, anne kaliteli bir şekilde beslenmez ise bebek ihtiyacı olan her şey için annenin depolarını kullanacaktır. Anne bu süreçte bilinçsiz beslenme ile beraber kilo kontrolünü de sağlayamaz. Anne adayının bebeğin gereksinimi olan vitamin ve mineraller bakımından zengin bir şekilde beslenmesi, hem bebek hem anne sağlığı ve geleceği için önemlidir.

  1. Kilo kontrollü bir gebelik dönemi, doğum sonrası kiloları daha kolay vermenizi sağlar.
  2. Anne ve bebek gebelikte oluşacak risklerden uzaklaştırılır (Şeker, ödem, preeklampsi, yüksek tansiyon, erken doğum, yetersiz beslenme komplikasyonları, diş eti kanamaları, diş çürüme ve kayıpları)
  3. Anne ideal kilo ile doğumunu gerçekleştirir ve doğum kolaylaşır
  4. Eksiksiz beslenme anneni kas ve kemik sağlığını korur.
  5. Anne fazla kilo almadığı için kendini sağlıklı ve mutlu hisseder
  6. Gereksiz kiloya bağlı vücutta oluşabilecek deformasyon engellenir

Gebelik süresince alınması gereken kilo, kişiye ve annenin gebeliğe başladığı kilo aralığı göre değişim gösterir. İdeal olarak gebelik süreci içinde alınması beklenen kilo 7-13 kg arasındadır.